sâmbătă, 31 ianuarie 2009

Inceputuri........

Cu capul plecat de necazul care s-a abatut ca un traznet asupra mea, a familiei mele.......va salut, pe voi toti care veti citi si veti scrie aici, pe un blog al suferintei si al sperantei......un blog unde pot sa imi strig disperarea!
Am cancer! Si am doar 34 de ani! Si am doua fetite minunate, gemene, care au implinit doi anisori, de curand.....
Stau acum intr-un spital.....din alta tara, spre norocul meu, o tara civilizata, evoluata, cu un sistem sanitar fabulos.....stau intr-o camera, mica, f mica, izolat de restul....ma pregatesc de cel mai mare examen al vietii mele : voi face un autotransplant de celule stem. Boala mea este o boala de sange....din pacate este foarte rara in lume, se numeste limfom primar mediastinal, reprezinta o anomalie a limfocitelor, ce apare in zona mediastinala, adica in zona sternului, sub forma unei tumori mari, in general.
Am deschis acest blog pentru a lupta, in felul meu, cu sistemul medical de la noi din tara care a generat ororile pe care le-am trait in prima etapa de tratament, orori care m-au adus aproape de moarte.
E prima seara din acest autotransplant.....consta in izolare de 2-3 saptamani, tratament chimioterapeutic extrem de puternic, care te duce cu sistemul imunitar la zero.......urmat de introducerea celulelor stem colectate deja de la mine. Traumatizant suna......nu? O sa aflu si voi la fel, prin mine.
Voi incerca, in functie de cum evolueaza comentariile, sa va povestesc drama pe care o traiesc de ceva timp, precum si socanta experienta traita in Romania.

Un comentariu: