miercuri, 4 februarie 2009

Prima zi

azi....prima doza care a fost dura.....m-a durut capul ingrozitor....A durat doar doua or in seara asta....dar se pare ca va fi un tratament chiar socant, fata de ce am facut pana acum.
Toata lumea doarme, exceptand, normal, personalul sanitar...gandurle imi zboara spre...inceputurile cosmarului...
Imi aduc aminte ca era sambata, 23 februarie 2008...o tuse seaca m-a facut sa ma duc sa imi fac o radiografie. Rezultatul a fost ceva uimitor de socant, reactia pe masura. O tumoare foarte mare in dreptul plamanilor....ceva grotesc. Nu stiu cum am putut conduce pana acasa...A fost o noapte de durere de nedescris, de urlete, de plans pana la epuizare.
Foarte repede am fost operat pentru biopsie....rezultatul l-am aflat dupa ceva timp. Cancer limfatic! E greu de spus, chiar imposibil, tot zbuciumul de atunci.
Afland dspre ce este vorba....printr-o cunostinta, am ajuns la spitalul Coltea, unde se povestea ca este cea mai buna solutie. Am fost la cea mai luminata minte de acolo, ca de, venam cu relatii. Am intrebat de nenumarate ori daca ce fac ei e la fel ca in afara tarii....si foarte siguri si mandri au spus ca da. Atunci, am hotarat sa fac tratamentul acolo.
Ati fost in spitalul Coltea? Nu? Atunci, daca vreti sa va simtiti ca intr-un imens wc public, va rog sa incercati experienta asta. Este execrabil, este inimaginabil ca acolo se pot trata oameni.
Ti-e sila sa si respiri....si acolo trebuia sa ma tratez. Camerele sunt extraordinar de jegoase, paturile...o doamne, paturile sunt cu gauri in ele, lenjeria......
Perfuziile nu au mers cum trebuie, fiind rudimentare.
Am fost nevoit sa dau spaga femeii care imi aducea un cearsaf cu gauri sa ma asez pe patul acela, sa dau spaga asistentelor, fara de care nu veneau prea des sa iti schimbe perfuzia, sa dau spaga medicului care se ocupa de mine...sa dau spaga si altcuiva.
Opt cure a trebuit sa fac. Schema includea si un medicament revolutionar, care se aproba doar prin casa de asigurari....si doar o data pe luna se intruneau....nu mai tin minte cum, dar din cauza asta nu am facut in prima luna si acel medicament. Eu am intrebat daca pot sa il cumpar eu, desi este f scump, doar sa am schema applicata corect, insa doctorita mea a spus ca nu conteaza, ca nu merita investitia!!!!
Nestiind nimic depre boala...am zis ca stiu ei mai bine.
Dar am inceput sa citesc foarte mult...inclusiv studii clinice...ce sa mai, eram toba de informatii. Nu mi-au facut bine, dar fara asta nu as fi fost aici, in timpul acestui tratament.
ce am descoperit? surpriza!!!!!foarte neplacuta. I
Acum incerc sa dorm....ma doare capul..nu mai pot sta decat intins in pat.
O sa continui

2 comentarii:

  1. Multa sanatate!
    Am urmarit zilnic povestea ta. Sper din tot sufletul sa te faci bine!
    Cu orice voi putea sa ajut pentru imbunatatirea sistemului medical din Romania o voi face. Am avut si eu o serie de experiente neplacute in legatura cu acesta si sper sa reusim cumva sa schimbam macar unele lucruri.
    Multe sanatate! Sa ne auzim cu bine!
    Pupici pentru sotia ta si pentru ingerasii tai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Armand, o sa te faci bine, sunt convinsa!
    Sunt singura ca in scurt timp o sa intorci invingator acasa la familia ta. E foarte frumos ca acum te-ai gandit la proiectul asta, sunt sigura ca o sa reusesti sa-l "cresti" mare si frumos. :)
    Succes si curaj in Lupta cea Mare!

    RăspundețiȘtergere